Längtar tills imorrn!!!

Imorrn har jag min första någonsin i mitt liv betalda semesterdag. Ska njuta i massor :) Sen är det nåt annat som gör den till den bästa dagen ever!!!

Kl fyra ska jag ledsaga, har tänkt att vi ska baka. Eventuellt ta en promenad med, om det inte är för kallt. Skapligt skitväder idag.

Trodde inte att det skulle bli så här, men jag saknar faktiskt min piercing. Det är så tomt. Men den kommer inte tillbaka för de.

Farväl...

Jag har inte längre kvar min piercing i naveln. Upptäckte idag att jag tappat kulan så det tar jag som ett tecken att vår tid tillsammans är slut :) Det var kul så länge det varade, men nu får det va nog :) Fast du kommer ju att lämna ett hål ;)

Leggings & tights

Jag behöver ha leggings eller tights.

Skulle ta bussen till Cissi i eftermiddags, men då hörde A-K av sig så hon blev med och körde. Alltid lika trevligt att både träffa A-K, Cissi och Lias :) Innan vi drog till Krôppa så åkte vi förbi ICA för att köpa fika. Då passade jag på att hämta ut mitt paket från HM. Sen efter en stund hos Cissi så kom A-K på att hon ville se mina beställda kläder. Det var då min idé om leggings och tights föddes. Fick ju nämligen min efterlängtade klänning. Den som jag blev besatt av och som jag beställde för flera flera veckor sen. Jag ska ha den på mig på valborg. Men än är det ju för kallt för bara den, så därför tänkte jag tillföra nåt till benen så funkar det. Nu är det ju bara så att jag inte kunnat se mig själv i varken leggings eller tights så jag äger inga. Ska styra upp det imorrn (om det finna att få tag på i den här stan). Å så hoppas vi på super väder på
valborg :)

Nu är jag hungrig...

Klänningen jag tydligen var tvungen att ha :)

Det var kul att skriva leggings och tights så många gånger haha

Nya grejer på g...

Idag har jag tagit mig an en ny uppgift. En ny uppgift för mig iaf. Jag ska bli ledsagare åt en 15-årig kille. Känner han sen förut så det ska nog inte bli nå konstigheter :)

Nej om jag skulle styra upp lite frukost. Testa och ringa Micci och se om hon är hemma. Sen blir de fika på stan med Janina. Å när Jonas slutat blir det Karlstad en sväng. Ska ha grejer till cykeln bla :)

Blir inte alltid som man tänkt

Idag hade jag en plan om att städa... Tror inte att det blir så :) Fast tvätta ska jag väl iaf.

Måste hitta en plats för min supersnygga ljuslykta jag köpte igår till halva priset :)

Å så ska jag epilera benen så fort kylningsgrejen blivit kall. Fy fan va ont det kommer att göra...

På begäran...

Källarfranska


12 bullar

Ugnstemperatur 225 - 250º


Ingredienser

 25 g jäst
 3 dl vatten (20°C)
 1 msk olja eller flytande margarin
 1 tsk salt
 1-2 msk socker, sirap eller honung
 ca 8 dl vetemjöl (ca 450 g), lantvetemjöl eller
 fyra sädesslag (färdig mjölblandning)

Tillagning

Rör ut jästen med det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt olja, salt, socker, sirap eller honung och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tag upp den på mjölat bakbord och rulla ut till en längd. Dela den i 12 bitar och forma runda eller ovala bullar. Lägg dem på plåt, smord eller med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta på sval plats 10-12 timmar, t ex över en natt. Låt plåten med bullarna stå i rumstemperatur medan ugnen värms. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt bullarna svalna på galler utan bakduk.


Jästa bullar kan frysas ogräddade: Gör degen som ovan men lös upp jästen i fingervarmt vatten (37°C). Jäs degen övertäckt i bunken ca 30 min. Forma bullar och jäs dem ca 30 min, tex på en bricka med bakplåtspapper. Ställ brickan i frysen. Efter ca 3 tim är bullarna frysta och kan packas i fryspåsar.



Bullarna kan gräddas på två sätt: -Ställ in plåten med bullarna i mitten i en kall ugn och värm den samtidigt till 225°C. Bullarna är färdiga efter 20-25 min. -Låt plåten med bullarna stå i rumstemperatur medan ugnen värms till 250°C. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min


Inte riktigt rätt...

Imorse när jag vaknade var det nåt som inte riktigt stod rätt till. Efter nån minuts funderande så insåg jag att jag såg ju. Jag hade visst glömt bort att ta ut linserna igår kväll :) Det brukar aldrig hända, om man inte är full å det var jag ju inte igår. Jag var inte ens trött igår så jag fattar inte varför jag missade det. Men skit samma, det gick ju bra, annars kan man ju få lite ont i ögonen.

Nu på morron har jag gräddat brödet. Så nu luktar det så gott här. Ska sätta mig och äta frukost nu :)

Mitt nybakta bröd

Bröd på g

Nu är jag och min pojke så där duktiga igen. Vi bakar matbröd. Har fastnat för källarfranska. Först blev jag lite tveksam när jag såg receptet, för brödet ska jäsa i 10-12 timmar! Men nu när jag testat det 2 gånger så är det ju super smidigt. Degen/bullarna tar en kvart att göra, sen ska de stå svalt över natten så är det bara att grädda på morgonen. Perfekt, för då får man nybakt bröd till frukost :)

Skulle ha varit till Cissi imorrn, men får stå över. Ska vara barnvakt till Kim och Max istället. Vi ska fika och spana på kex :)

Dags att bita ihop...

Jag har tröttnat på att raka benen, så nu har jag gjort nåt åt det. Jag har köpt en epilator. Vet att det gör svinont och jag har fegat ur förut. Men nu när jag köpt en egen är det bara och bita ihop :)

Epilator Philips HP 6515

Bio = semesterdag

Jag ska ta en semesterdag för att kunna gå på bio :) Jag har lovat Max att vi skulle gå och se Pettson & Findus - Glömligheter om den kom hit. Så jag har suttit och kollat på kommande filmer, men den kom aldrig med på listan över filmer. Så igår mailade jag dom och frågade om de kommer att visa den. Det ska dom den 10e maj, då jag naturligtvis jobbar kvällen. Så nu tar jag en semesterdag, de är ju till för att ha för att göra nåt roligt med :)

Förresten jag visste att det skulle bli så här, för jag har tagit mig min första semesterdag någonsin den 30e april. Å jag har sagt det hela tiden, börjar jag väl ta ut semester så kommer det att bara rulla på sen och det kommer att bli så lätt att fortsätta... :) Jag känner mig själv så väl!

Glömligheter

Läskigt!!!

Läskigt, jag är inte längre i samma land som min mamma!

Borde blogga...

Wiiieee jag är ledig i 4 dagar!!!! Fast inte idag, för idag jobbar jag kvällen. En kort kväll, slutar en timme före de andra. En timme låter ju inte så mycket, men det är allt stor skillnad :)

Vill att tiden ska gå fort nu, vill ha fredag, sen måndag för då är det lön. Sen vill jag ha valborg för då ska de grillas (om vädret tillåter) sen ska jag se på nån majbrasa. Sen kan jag gärna hoppa enda fram till den första riktiga sommardagen. Vill gå i klänning
:)

Min hosta är tillbaka, den som jag hade i somras :( Fast den är inte lika illa än. De kom ju fram till att de är allergi då när jag sökte för det. Tänk att man kan få allergi när man är 25... Så nu ska det knapras allergimedicin hela sommaren. För det är allt jobbigt att hosta.


Lokalkändis ;)

Är med i tidningen idag tack vare min fina påskkärringsoutfit :)

Det kommer bara leda till nåt ont...

Nu har jag kommit ifrån det där med bloggandet igen. Det har egentligen hänt massvis, så jag skulle ha kunnat blogga hur mycket som helst. Men det är nog det som är felet, det har hänt för mycket så jag har varken haft tid eller ork. Är så där otroligt trött igen, jag förstår inte. Det är nog åldern som tar ut sin rätt ;)

Har jobbat konstant nu i evigheter känns det som, men lika bra att jobba om man ändå får gå. Har visserligen fått en tjänst i kommunen men tror att vi får gå ändå. Det finns inga jobb. Speciellt inte på hemtjänsten. Å mig kan det ju inte direkt sätta utanför 50-skyltarna när jag inte har nåt körkort. Å det tar de ju inte hänsyn till, vilket jag förstår. Så kommer de på att jag måste till Lesjö eller Nykroppa så får jag väl säga upp mig. Önskar nästan att jag inte hade fått en tjänst nu, det är så fel tillfälle. När det inte finns nå jobb och det är den här fittiga finanskrisen. Trodde det skulle bli kul att få en tjänst, en tillsvidare anställning, men det blev inte riktigt som jag tänkt
:)

Påskat har jag iaf gjort. Var påskkärring i Brattforspåskparaden. Det va kul, har ju blivit lite av en tradition nu :) Får se om vi blir med i tidningen imorrn, de tog iaf kort och intervjuade oss lite. Fast det gjorde de ju med många så det spörs
:)

Jag och Jenny  En riktig kärring :)  De snyggaste påskkärringarna i år :)  Max var lite halvsur och sket i att klä ut sig...


Imorrn ska jag baka matbröd. Det måste göras när jag är ledig. För degen ska jäsa i 10-12 timmar. Så jag ska fixa degen imorrn kväll och grädda den på onsdag morgon. Har fått låna Jennys assistent som tur är
:)

Rött = Turkost

Usch och fy, nu känner jag mig stressad. Det var fan inte bara och fylla i den jävla deklarationen. Har ingen aning om jag fyllt i rätt. Å så ska jag jobba kvällen på de här :(

Drömde härom natten att jag hade ett par röda byxor, eller jag lånade ett par rättare sagt. Så nu var jag skit sugen på att köpa ett par. Hittade inga dock :( Men då köpte jag ett par turkosa istället, som jag funderat på. Hoppas att de blir bra. Brukar aldrig beställa byxor annars. Känns som turkost är mitt nya rosa
:)

Förhoppningsvis blir de bra 

Snart går mitt internet abonnemang ut. Har förhoppningsvis sagt upp de nu. Skickade till telia förut. Har pratat med broder så han får hjälpa mig att fixa på comhem sen.

Tack och hej!

Så nu har jag gått ur svenska kyrkan. Fick en chock när jag såg vad mycket pengar de tar. Så nu får det vara bra. Jag behöver allt de pengarna själv :) Formuläret man skrev ut, skrev t.o.m. dit med vänlig hälsning Sabina Aaes Lindberg. Det gillade jag :)

Nu ska jag deklarera, måste fylla i en massa papper för att jag sålde lägenheten
:(

Lite för högt upp för sitt eget bästa...

Det blir en sväng till Krôppa idag :) Se om det lilla dregelmonstret växt nå mer :D

Är i valet och kvalet om jag borde köpa nya glasögon... Borde, borde jag väl, men det är de där med pengar...

Hittade min katt förut på ett ställe där hon INTE ska va...


Signe lite för högt upp


Som tur var hoppade hon ner och la sig på ett bättre ställe :)

Signe i min obäddade säng :)

Stone Sour - Zzyzx Rd.

Nu gjorde jag som jag skrev härom dagen. Jag satte på alla låtarna på datorn istället för radion. Radion är ändå inge kul nu när de ordinarie har semester.

Å cyklade gjorde jag igår, båda gångerna till jobbet :) Blir samma imorrn. Ska jobba extra imorrn förmidda och sen jobba min kväll.

Plockade fram ägghönan igår med och fyllde med med påskägg. Så nu är det bara och äta tills man får hål i tänderna :)

Idag blir det ändra en sväng till Cissi, eller fika med Janina. Det återstår att se.

Hatar hockey just nu...

Jag kommer att bli tjock. Min terapi nu för att hålla mig på bra humör är: Godis. Vet att det inte är det bästa sättet kroppsmässigt, men vet även att är jag på dåligt humör så hjälper socker. Hoppas att jag snart vänjt mig vid tanken att bli vikarie igen och bara jag kommit in att bli väckt på mornarna så hoppas jag att jag kan hoppa över allt godis.

Igår var vi barnvakt åt Kim och Max några timmar. Vi tog en sväng till Kristinehamn för att kolla in godisaffären där. Blev väl inte jätte impad men. Sen spenderade vi sista tiden i björnens lekpark. Där Max naturligt vis blev blöt :) Jag var med och gungade, men det finns det inte bildbevis på
:)

Max  Max  Kim  Kim och Max  Kim och Max  Max  Kim  Kim

Är lagomt glad på tvn nu. Stressade hem från kryddpartyt hos mammas arbetskamrat för att se one tree hill. Å när jag kommer hem är det äckelhockey på tvn istället :(

Det var kul att va på kryddparty, hade aldrig varit de förut. Man fick smaka på massa goda röror, mindre goda drycker och så fick man provsmaka på köttbullar :) Jag och mamma köpte sallads-mix och café de pariskrydda som vi ska dela på.

Idag har Jonas gjort iordning Doris. Så om det är fint väder så ska jag cykla till jobbet imorrn när jag ska jobba extra på morron innan kvälls passet. Nu är det slut på roligheterna, ska nämligen jobba extra och har gjort mig tillgänglig all ledig tid jag har. Så nu blir det bara till att jobba så mycket som möjligt så man blir van vikarie livet igen :)

Mer musik åt mig!

Att man (jag) inte gör de här fler gånger, drar på alla låtar på datorn. Det blir ju faktiskt en kul blandning och man får hör sånt man nästa glömt bort :) Det här får mig att fundera på att välja bort radion som brukar få stå på hela tiden.

Nu dusch!

Har det där varit jag???

Började läsa mina blogginlägg från förr. Herregud, jag känner inte egen mig alls eller mitt sätt att skriva. Vilket helt annorlunda liv jag måste ha haft. När förändrades jag? 2007-Sabina hade visst mycket mer liv än 2009-Sabina :) Fast tragiska singel-Sassa kan jag allt klara mig utan :D Shit vad mycket det är jag inte kommer ihåg, eller förstår längre. Ibland har jag skrivit så inte ens jag förstå längre haha

Hittade en lista från 2007-04-24, som jag bara måste göra om. Hade snott den från
Anna :)

Min lista 2009

1. Sätt din musik på blanda
2. Klicka på nästa knappen efter varje fråga
3. Använd sångtitlen som svar på frågan

1. hur mår du idag?
  Bonka bäver

2. kommer du komma långt i livet?
Efter plugget

3. hur ser dina vänner dig?
Det kunde lika gärna varit jag

4. kommer du gifta dig?
Glad att det är över

5. vad är ditt livs themesong?
Clumsy

6. vad är ditt livs historia?
Tipsy

7. hur är skolan för dig?
Because I love you

8. hur kan du komma framåt i livet?
Sex fot under

9. hur kommer imorgon vara?
I need some fine wine and you you need to be nicer

10. vad är det bästa med dina vänner?
Minority

11. vad finns i lager för nästa vecka?
Score

12. vilken sång beskriver dig bäst?
Because of you

13. hur är det med ditt liv?
Addicted

14. vilken låt ska spelas på din begravning?
Good vibrations

15. hur ser världen på dig?
Midsommarnatt

16. kommer du att ha ett lyckligt liv?
Colombus

17. vad tycker dina vänner om dig?
Hej Monika

18. vilken låt beskriver den du är attraherad av?
För den som älskar

19. vad skulle du vilja säga till nästa generation?
I wanna be like Johnny C

20. har du en djup & mörk hemlighet?
Volvo 142

21. brukar folk i hemlighet fantisera om dig?
Ljus och värme

22. hur kan jag göra mig själv glad?
Be mine

23. kommer jag någonsin ha barn?
Festar du så festar jag

24. vad är några tips till mig?
Tuffa tider (för en drömmare)

25. hur kommer jag bli igenkänd?
I want you to want me

26. vad är min danssång?
Dead and gone

(Fick en fin blandning bland mina 2364 låtar haha)

Min lista 2007

1. Sätt din musik på blanda
2. Klicka på nästa knappen efter varje fråga
3. Använd sångtitlen som svar på frågan

1. hur mår du idag?
  Pojken på månen

2. kommer du komma långt i livet?
Turn the tide

3. hur ser dina vänner dig?
Ain´t it funny

4. kommer du gifta dig?
Ain´t that just the way

5. vad är ditt livs themesong?
Så länge vi har varann

6. vad är ditt livs historia?
Kärlekens tunga

7. hur är skolan för dig?
Stand by my woman

8. hur kan du komma framåt i livet?
This years love

9. hur kommer imorgon vara?
Dad´s girl

10. vad är det bästa med dina vänner?
Untitled

11. vad finns i lager för nästa vecka?
Tokyo

12. vilken sång beskriver dig bäst?
Calling your name

13. hur är det med ditt liv?
Just idag är jag stark

14. vilken låt ska spelas på din begravning?
Be OK

15. hur ser världen på dig?
Är du redo

16. kommer du att ha ett lyckligt liv?
Signaturmelodin till fragglarna

17. vad tycker dina vänner om dig?
I still believe

18. vilken låt beskriver den du är attraherad av?
Living on my own

19. vad skulle du vilja säga till nästa generation?
Primo Victoria

20. har du en djup & mörk hemlighet?
Underneath your clothes

21. brukar folk i hemlighet fantisera om dig?
Alright

22. hur kan jag göra mig själv glad?
This ain´t a scene, it´s an arms race

23. kommer jag någonsin ha barn?
I got you babe

24. vad är några tips till mig?
Jag vill att vi tror på varann

25. hur kommer jag bli igenkänd?
Vi mot världen

26. vad är min danssång?
Inner city anectodets


Det var fortfarande lika kul :)

Barbro Larsson?!

Vet inte vad det är med mina telefoner idag. Först ringde det dolt nummer på hemtelefon, då var det nån telefonförsäljare som skulle sälja nåt naturläkemedel. Så bra är det med nixad telefon... Sen 5 min senare ringde det dolt nummer på mobilen, då var det nån skånska som skulle ha tag på Barbro Larsson. Tycker egentligen inte om att svara på dolt nummer, men oftats är det ju jobbet. Så därför törs jag inte att inte låta bli att svara.

Igår skulle jag och Jenny ta en glass på stan. Men när vi kom ner på stan var det fina vädret mindre fint, så det blev en fika istället. Där i från hamnade vi på djuraffären. Så nu har jag äntligen köpt kattgräs till Doris. Så nu kanske mina blommor kan få vara ifred. Där efter hamnade vi på magnolia, men då lyckades jag hålla i mina pengar. Eftersom vi inte hade nåt att göra tog vi en sväng på konsum med, där köpte jag en t-shirt för halva priset. Ljög gjorde jag också, fast inte medvetet det bara hände. I kassan så gick inte priset in, då frågade han vad tröjan kostade, och det bara slank ur mig 39kr. Fast den kostade jag 59kr det vet jag ju, för jag har ju köpt en förut. Så t-shirten blev att kosta 19.50. Sen sa jag min dumma nöt att vi skulle gå in på Thomas kläder. Så där hittade jag en topp för 59kr. Vet att jag inte borde handla nu när jag ska bli arbetslös, men det är inte så lätt. Jag vet ju nu att det kommer och bli svårt, men jag inser nog inte hur mycket jag borde snåla egentligen... Så min glass på stan kostade mig typ 300kr, för jag handla lite mat på Pekås med :) Man ska inte gå utanför dörren, för det kostar pengar hur man än gör... När vi hade handlat klart tog vi en roadtrip till Persberg och enirade lite, det var kul :)

Plockade påskris i helgen. Men eftersom mina prinsessor inte kan låta det va, så får de bo på fläkten :) Ska nog försöka komma ner i källaren idag med och plocka upp min ägghöna. Den måste ju fyllas med godis snart
:)

Ikväll blir det en sväng till Jenny och äta tacos. Har inte varit där på snart en månad, inte sen Kim fyllde år tror jag. Kanske får hit killarna en sväng imorrn också om Jenny måste jobba.

Mitt påskris

Din dumma sill

För det första, orka luras idag... Borde inte sitta vid datorn, tvn eller ha radion på för jag har ingen som helst lust att bli lurad. Idag är en sån dag man inte ska kontakt med omvärlden :)

Så istället för att luras idag är jag väldigt tacksam istället. Tacksam för att jag inte har hus, barn eller bil. För jag skulle inte ha råd. Pengarna räcker ju inte till mig själv, så det skulle absolut inte räcka till nåt av de sakerna.

Å glad är jag nog med idag, för att solen skiner. Har inga planer på att gå ut, men ändå solen når ju in så jag får ju ta del av den ändå
:)

Så senare idag blir det till att ligga på soffan igen och läsa Vecko Revyn som kom idag :)


VR